My EMS has a read out - Escape Trailer Owners Community

Go Back   Escape Trailer Owners Community > Escape Tech > Escape Systems | Water, Waste, Charging & Propane
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-21-2018, 06:52 PM   #1
Site Team
 
cpaharley2008's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: York, Pennsylvania
Trailer: 2016 2ndGen Escape 19' PRAIRIE SCHOONER pulled by 2014 Ram Hemi/8sp
Posts: 14,646
My EMS has a read out

it says E-0 and 124 v and then PE4? what in the world is that? Never noticed it before. Anyone else have this read out? Thanks for any help.
__________________

__________________
Jim
The two most important days in your life are the day you were born and the day you find out why………..Mark Twain
cpaharley2008 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2018, 06:58 PM   #2
Site Team
 
cpaharley2008's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: York, Pennsylvania
Trailer: 2016 2ndGen Escape 19' PRAIRIE SCHOONER pulled by 2014 Ram Hemi/8sp
Posts: 14,646
Found it in the installation guide, PE means previous error. I have to disconnect from power to reset, will try that tomorrow to clear the cache. Never knew it had a memory feature.
__________________

__________________
Jim
The two most important days in your life are the day you were born and the day you find out why………..Mark Twain
cpaharley2008 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2018, 07:02 PM   #3
Senior Member
 
padlin's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Southwick, Massachusetts
Trailer: 5.0 TA #6, 2012 F150 EB
Posts: 4,187
Quote:
Originally Posted by cpaharley2008 View Post
Found it in the installation guide, PE means previous error. I have to disconnect from power to reset, will try that tomorrow to clear the cache. Never knew it had a memory feature.
The Previous Error that occurred, PE4 is low voltage.
__________________
Happy Motoring
Bob
padlin is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2018, 07:07 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Ocean City, New Jersey
Trailer: Escape 21
Posts: 26
Had the same PE 4 last week. Our power cord was loose. Reset by unplugging and starting over with power cord and at electrical box.
Andrea is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2018, 07:09 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Saluda, North Carolina
Trailer: 2012 F-150 FX4 Coyote V8 ( 2018 Escape 21 in June! )
Posts: 255
Yeah, that means it shut down for low voltage, then tried to start up again. That cycling is bad for your stuff, and is one reason I bought one of those Hughes "gadgets/voltage booster" that swaps amperage for voltage. It's a voltage "booster" that kicks in when things get below the standard 110-120 range. It actually works great, and I can tell my AC unit loves it. It starts and spins happier.
__________________
No good deed goes unpunished.
thiggins is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2018, 07:27 PM   #6
Site Team
 
cpaharley2008's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: York, Pennsylvania
Trailer: 2016 2ndGen Escape 19' PRAIRIE SCHOONER pulled by 2014 Ram Hemi/8sp
Posts: 14,646
I t has been plugged in 24/7 since last December, this is the first time I notice it, not sure when it happened, but other than the batteries, nothing else is on. We did lose our power last month during a storm, possible from that. I'll reset it tomorrow and watch for it again.
__________________

__________________
Jim
The two most important days in your life are the day you were born and the day you find out why………..Mark Twain
cpaharley2008 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






» Featured Campgrounds

Reviews provided by



All times are GMT -5. The time now is 10:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.