2 door fridge not turning on - Escape Trailer Owners Community

Go Back   Escape Trailer Owners Community > Escape Tech > Problem Solving | Owners helping each other
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-02-2015, 11:54 AM   #1
Senior Member
 
azjack's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tucson, AZ, Arizona
Trailer: gone, 19 and 21
Posts: 472
2 door fridge not turning on

I found the new subject area. I had posted in performance. Have 12v, 110v but nothing from the control panel which I can't find a way to remove.
Jack
__________________

azjack is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 12:13 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Albuquerque, New Mexico
Trailer: 2013 Escape 19
Posts: 235
Did you check the fuse inline at the 12 volt connection on the fridge?

Dave
__________________

dave1 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 12:28 PM   #3
Senior Member
 
azjack's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tucson, AZ, Arizona
Trailer: gone, 19 and 21
Posts: 472
fridge not on

Dave I did check the fuse on the back and it was good. 12v on each side and ck'd resis across the fuse. Is there another fuse besides the one in the panel?
Thanks, Jack
azjack is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 01:29 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Albuquerque, New Mexico
Trailer: 2013 Escape 19
Posts: 235
Jack
If by panel you mean where the 12v main line connects to the fridge then that is the fuse I'm referring to. It jumps from main 12v in to connection just below which is 12v controls........at least on the 4.3.

Dave
dave1 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 01:31 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Albuquerque, New Mexico
Trailer: 2013 Escape 19
Posts: 235
When my 4.3 did the same thing it turned out to be the main control board. Which was determined after replacing the control panel board. Dometic just sort of threw parts at it until it worked again.
dave1 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 01:46 PM   #6
Senior Member
 
azjack's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tucson, AZ, Arizona
Trailer: gone, 19 and 21
Posts: 472
fridge not on

Dave, I have one fuse in my main distribution panel marked refrig plus one in the refrig back on wires for 12v. I did manage to pull the control panel loose but it appears to be a sealed type unit with wires in a strip to the rear. I may start pulling the access panels apart in the rear and see if I can find the on/off connections.
Jack
azjack is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 02:12 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Albuquerque, New Mexico
Trailer: 2013 Escape 19
Posts: 235
Yeah my control panel was the same with just a flat strip of wires. That was replaced whole. However dometic had the tech replace the flat wire after it didn't fix the problem. The fridge had to be pulled to get at the main control board on my configuration.
Good luck.

Dave
dave1 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 04:24 PM   #8
Senior Member
 
padlin's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Southwick, Massachusetts
Trailer: 5.0 TA #6, 2012 F150 EB
Posts: 3,820
Jack, do you have the print? for what it's worth (block diagram) it's on pg 21 of the install manual. Interesting it doesn't show the fuse or the fans.
Attached Images
File Type: jpg fridge print.jpg (85.0 KB, 14 views)
__________________
Happy Motoring
Bob
padlin is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 09:04 PM   #9
Senior Member
 
azjack's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tucson, AZ, Arizona
Trailer: gone, 19 and 21
Posts: 472
2 door fridge

Bob, thanks for the info. 30 or 40 years ago I would have better luck following the diagram. Tomorrow I may hit it again when the temp is down to 80 or so, if not I may try one of the guys that come to the RV since I understand it is under warranty.
Jack
azjack is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2015, 03:44 PM   #10
Member
 
keager's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Everett, Washington
Trailer: 2014 Escape 21
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by azjack View Post
Today hooked up additional fan switch to the thermal one and went to turn the fridge on. Nothing!!!! I checked the AC power, ok, checked the 12v fuse in the back, ok. played with the on/off switch, nothing. I have no blue light, nothing.

does anyone have another suggestion or know how to remove the control panel? After removing the screws, it is still attached.

When trailer was parked, it is possible the fridge was left on and when 110 plugged in it might have tried to run for who knows how long with the doors open.

Thanks, Jack
Did you check for 12V present at the fridge. The controls run on 12V. Someone posted a while back a picture of the 12V power wire to the fridge broken off at the terminal block. Their fuse was ok, but, no power going in.
__________________

keager is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






» Virginia Campgrounds

Reviews provided by



All times are GMT -5. The time now is 04:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.