Max Fan - Escape Trailer Owners Community

Go Back   Escape Trailer Owners Community > Escape Tech > Problem Solving | Owners helping each other
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-21-2016, 10:13 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Trailer: 2015 5.0 TA
Posts: 388
Max Fan

Sometime during today's drive, the max fan turned itself on. Since we stopped it has been randomly turning itself on and off all evening. I took the batteries out of the remote in case that was a problem. Did not help. Pulled what I thought was the fuse. Did not help. If I push the power button, it starts. If I push the power button, it stops. Then sometime later will start up again, run for a while and stop. I turned off the auto function, set the auto temp to 90 (its 45 now). Nothing seems to work.

Any suggestions?
__________________

__________________
2015 Escape 5 TA
2016 Ford F-150
captmath is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 10:18 PM   #2
Site Team
 
Donna D.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Portland, Oregon
Trailer: 2014 Escape 5.0 TA
Posts: 6,831
I thought this sounded familiar... here's a thread about the same issue from 2010: Maxx Fan


The solution for that one was a new motherboard, but you'll need to read the thread to make certain you're having the same issues.
__________________

__________________
Donna D.
Ten Forward
2014 Escape 5.0TA
Donna D. is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 10:28 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Los Osos, California
Trailer: 2014 21 2013 Yukon
Posts: 2,422
Quote:
Originally Posted by captmath View Post
Sometime during today's drive, the max fan turned itself on. Since we stopped it has been randomly turning itself on and off all evening. I took the batteries out of the remote in case that was a problem. Did not help. Pulled what I thought was the fuse. Did not help. If I push the power button, it starts. If I push the power button, it stops. Then sometime later will start up again, run for a while and stop. I turned off the auto function, set the auto temp to 90 (its 45 now). Nothing seems to work.

Any suggestions?
You have a remote? Isn't that AI
Rossue is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 06:05 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Trailer: 2015 5.0 TA
Posts: 388
Thanks Donna.
Sounds like my problem. And since I am still under warranty, the MB should be free anyway.

BTW: We are in Myrtle Beach this week enjoying a trip with our new F150. I was getting 19/14 with the Frontier. The Ford is getting 23/14. Only 2111 miles so far, so I am hoping for some improvement in tow mileage.
__________________
2015 Escape 5 TA
2016 Ford F-150
captmath is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 08:36 PM   #5
Senior Member
 
Patandlinda's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ventura County, California
Trailer: 2013 19 Escape
Posts: 4,012
Quote:
Originally Posted by captmath View Post
Thanks Donna.
Sounds like my problem. And since I am still under warranty, the MB should be free anyway.

BTW: We are in Myrtle Beach this week enjoying a trip with our new F150. I was getting 19/14 with the Frontier. The Ford is getting 23/14. Only 2111 miles so far, so I am hoping for some improvement in tow mileage.
Great mileage on your Ford . I am jealous just can't swing one now . A Dream . Pat
Patandlinda is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






» Virginia Campgrounds

Reviews provided by



All times are GMT -5. The time now is 03:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.