Problem with A/C not cooling? - Escape Trailer Owners Community

Go Back   Escape Trailer Owners Community > Escape Tech > Problem Solving | Owners helping each other
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-20-2010, 04:45 AM   #1
Senior Member
 
Anne H's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Portland, Oregon
Trailer: 2016 19'
Posts: 112
Problem with A/C not cooling?

Well, I thought I would clean out my trailer after a recent trip - but it was over 90 degrees out But then I thought, "I have A/C" - and this would be a great opportunity to use it - since I had it put in 2 years ago, I think I've turned it on a couple of times to test it - but never actually used it.

Alas - the fan runs but the cooling did not happen. I tried the 'Test' and 'Reset' buttons (usually I only have to do that after the trailer battery has been unhooked for the winter) - but that didn't help.
The filter is sparkling clean.

I checked Curtis Trailers here in Portland and another place they recommended to look at it but no one seems to want to look at a unit that isn't roof top mounted. They seem to think that it might be freon-based vs ammonia-based and, in any case, Frigidairre may have recalled it ().

I can't get anyone to look at it.

Any ideas?? (also posted on FGRV)
__________________
__________________

__________________
Anne H and, recently, Fay Wray, the cat
<b>en Plein Air</b> - 2016 19' Escape; 2016 Honda Pilot
http://rightbrainrightlane.blogspot.com/
Anne H is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 07:52 AM   #2
Senior Member
 
escape artist's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: St. Thomas not BVI., Ontario
Trailer: 2014 Escape 5.0TA
Posts: 5,296
Re: Problem with A/C not cooling?

Hi: Anne H... We had a window A/C that the kids wanted to borrow. I think thats the type used over the fridge in early Escapes...Anyhoo the compressor and fan wouldn't start/run. My A/C tech said there are places to oil the fan shaft beside the blades and usually no one does!!! He told me to spray WD40 in there and manipulate the fan blades by hand...each day. Once the blades would turn then add penetrating oil and once the blades would turn freely some oil. TaDa it worked fine. Every thing started and ran properly...still does!!!
This may not be your case but I'm just sayin'. Some times not using something is just as bad as over using it!!!Alf
escape artist N.S. of Lake Erie
__________________
Quote Bugs Bunny..."Don't take life too seriously, none of us get out of it ALIVE"!!!
'10 Frontier CC. S.E. 4X4 Lng. Bed V6 '14 Escape 5.0TA
St.Thomas Ont.( Not the Virgin Islands)
escape artist is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






» Virginia Campgrounds

Reviews provided by



All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.