Vasek - Escape Trailer Owners Community

Go Back   Escape Trailer Owners Community > Escape Tech > Problem Solving | Owners helping each other
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-25-2019, 09:05 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Georgetown, Massachusetts
Trailer: 2019 Escape T 5.0 Toyota Tacoma SR 5
Posts: 1
Vasek

The furnace on my T5A will not go on .,The tanks are full, the stove works and the digital thermostat is set on furnace and fan is on auto. It worked until recently but gas ran out and since than it will not produce heat
__________________

Vasek is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2019, 12:37 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: SLO County CA, California
Trailer: 2014 21
Posts: 3,425
Dis you try lighting the cooktop and letting it burn for a little bit?
__________________

__________________
"We gotta get as far away as we can!"
- Russell Casse, Independence Day
Rossue is online now   Reply With Quote
Old 10-26-2019, 07:35 AM   #3
Site Team
 
cpaharley2008's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack, British Columbia
Trailer: Escape#4, 2019 Escape21 DejaView pulled by 2014 Ram Hemi/8sp
Posts: 19,799
and welcome to the Forum, I see this is your first post. There is a wealth of Escape knowledge here....
__________________
Jim
"Never in doubt,..... often wrong!"
cpaharley2008 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2019, 12:14 PM   #4
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Port Hardy, British Columbia
Trailer: 2019 5 TA
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by Vasek View Post
The furnace on my T5A will not go on .,The tanks are full, the stove works and the digital thermostat is set on furnace and fan is on auto. It worked until recently but gas ran out and since than it will not produce heat
When you say will not go on do you mean fan, heat or both. If nothing happens it could be thermostat, if fan works and you hear egniter clicking then gas issue. If fan works but no clicking then may be fan blower vane dirty.
Greg and Kathy is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2019, 12:57 PM   #5
Senior Member
 
davidmurphy02's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Austin, Texas
Trailer: 2019 5.0TA "Junior", 2019 Ram 1500 5.7 Hemi
Posts: 718
If the fan comes on and runs 30 seconds and quits it is the sail switch. If the fan runs 80 seconds and quits it is either the circuit board or an igniter issue. Do either of these describe your situation?
davidmurphy02 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Escape Trailer Industries or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -5. The time now is 09:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.
×